Београд: У току санитарно чишћење шеталишта поред Саве и Дунава

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. јул 2010.
Београд/ Србија

Екипе ЈКП „Зеленило – Београд” и ЈВП „Београдводе” започеле су током викенда санитарно чишћење шеталишта на Сави и Дунаву. Обилне кише и висок водостај оставили су протеклих недеља на шеталиштима веће количине муља који је потребно уклонити.

– Акција чишћења започела је у суботу, а сутра ће нам помоћи и колеге из „Градске чистоће”, па ћемо са укупно пет цистерни наставити да чистимо леву и десну обалу Саве, као и десну обалу Дунава. На терену је тренутно 25 радника „Зеленила”, а уз помоћ радника „Чистоће” очекујемо да цео посао буде завршен у наредних седам дана – рекао је Дражен Тица, директор сектора одржавања у овом комуналном предузећу.

Поред екипа „Зеленила”, које чисте стазе, платое и чврсте засторе, простор обале чисте и радници „Београдвода”.

– Наше екипе чисте простор до реке, односно прву шетну стазе и косе обалоутврде. Тај посао ради око 20 радника „Београдвода”, добро сарађујемо са колегама из „Зеленила”, а очекујемо сутра и колеге из „Чистоће”, што ће убрзати цео процес чишћења. Апелујемо на власнике сплавова да се и они укључе како чишћењем тако и омогућавањем прилаза обали да би наше екипе могле несметано да обаве овај посао – казао је Владимир Баталовић, технички директор ЈВП „Београдводе”.

Извор[уреди]