Београд: У току бесплатни програми за летњи распуст

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. август 2009.
Београд/ Србија

Током летњег распуста, до 31. августа, основцима и средњошколцима на располагању су бесплатне школе пливања, ватерпола, тениса, стоног тениса, малог фудбала, одбојке на песку, рукомета и велики број других спортских активности. За те намене из градског буџета издвојено је 14.898.500 динара за програме у области спорта и 6.500.000 динара за програме за младе, тј. укупно 21.398.500 динара. За припрему београдских базена за рад у летњем периоду издвојено је 2.240.000 динара.

Процењује се да ће за време распуста у бесплатним програмима које нуде школе пливања, ватерпола, тениса, стоног тениса, малог фудбала, кошарке, одбојке на песку, рукомета, јахања, једрења, школе атлетике, оријентиринга, стрељаштва, плеса, шаха, фитнеса и у другим активностима учествовати више од 25.000 београдских ученика са преко 5.000 сати ангажованости.

Савез за спорт и рекреацију инвалида Београда за ову категорију ученика нуди школу пливања у СЦ „Бањица”, школе кошарке, фудбала, рукомета, тениса и друге спортско-рекреативне активности на Ади Циганлији и Лиду у Земуну. Као и сваке године за време летњег распуста, 11 спортских центара („Таш”, „Бањица”, „Кошутњак”, „Звездара”, „Младеновац”, „Врачар”, ГЦФК, „Обреновац”, „Нови Београд”, „Лазаревац – Колубара”, „Пинки”) који у свом саставу имају базене обезбедили су један дан у недељи (среда) бесплатно коришћење базена ученицима основних и средњих школа у Београду.

У области рада са младима у току је 40 програма 26 организација, установа и предузећа. Стручно су припремљени и намењени заинтересованој и талентованој деци, младима из маргинализованих група, као и младима са посебним потребама. Биће организовано око 2.000 сати програма разноврсног садржаја: иконопис, сликање уљем на платну, моделарство, калиграфија, керамика, фотографија, школа стрипа, ручног ткања, а очекује се да ће обухватити преко 3.000 полазника.

Програми који су завршени реализовани су без икаквих тешкоћа, према планираном садржају и сатници, док су остали у току или су предвиђени за август. Све ове информације могу се наћи на сајту града Београда www.beograd.rs.

Извор[уреди]