Пређи на садржај

Београд: У Старом двору отворена изложба „Цвет као отисак”

Извор: Викиновости


29. септембар 2009.
Београд/ Србија

Помоћница градоначелника Београда Радмила Хрустановић отворила је вечерас у Старом двору продајну изложбу „Цвет као отисак”, на којој су изложени радови штићеника Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

– Честитам вам јер сте показали да у вашем срцу и души има много места за љубав, а и да сте мали уметници. Град води рачуна о центрима за смештај и дневни боравак деце и одраслих са сметњама у развоју и са том бригом ће наставити. Нови дом за ову децу ће ускоро бити готов у Шекспировој улици, убрзо ће почети и градња дома на Бежанијској коси, а један простор ће за њих бити опредељен и на Миљаковцу. Трудимо се да у овим домовима они добију потпуни садржај, покажу своје таленте, баве се спортом и другим активностима. Град је већ определио станове за оне који су прерасли узраст деце и имају право и могућност да живе сами, а на тај начин ће и даље подржавати овакво становање уз подршку – рекла је Радмила Хрустановић.

Радови деце настали су у луткарској, текстилној и сликарској радионици. Изложени су и предмети од керамике рађени у техници енгобе, као и украсни предмети од дрвета. Приход од продатих радова утрошиће се у набавку материјала за креативне радионице.

Извор[уреди]