Београд: У Обреновцу одржана изложба цвећа, расада и зачинског биља

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. септембар 2009.
Београд/ Србија

Изложба цвећа, расада и зачинског биља „Obrenovac flover fest” одржана је данас на градском тргу у Обреновцу. Изложбу је по први пут организовао Регионални центар за развој малих и средњих предузећа и предузетништва, а Секретаријат за привреду је суфинансирао њено одржавање са 500.000 динара.

– Изложба је организована са намером да се утиче на економски развој општине Обреновац промовисањем резултата, потенцијала и будућег повезивања у кластер цвећа и произвођача цвећа, расада и зачинског биља. На општини има око 100 регистрованих пољопривредних газдинстава која се баве овом производњом , а циљ је да се охрабре и млади незапослени људи да започну на овај начин да се баве пољопривредом. На изложби су размењена искуства у гајењу цвећа, расада и зачинског биља, а даване су и информације у вези са предстојећим формирањем кластера цвећа – рекла је за Беоинфо Станија Вишекруна, заменица градског секретара за привреду.

Секретаријат за привреду је ове године издвојио три милиона динара за суфинансирање седам репрезентативних изложби из области пољопривреде.

Извор[уреди]