Београд: У Земуну отворен вртић „Колибри”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. април 2010.
Београд/ Србија

Секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић данас је у Земуну, у улици Цара Душана 87, отворила нови вртић „Колибри”. Овај пословни простор, у коме се некада налазила пошта, добијен је од града на коришћење без плаћања накнаде. Налази се у стамбеној згради изграђеној 1970. године.

– У овом вртићу, површине 95 квадратних метара, боравиће 26 деце мешовитог узраста (од 12 месеци до 6,5 година). Групе ће бити формиране према потребама родитеља. На овај начин показали смо да сваки простор може да се приведе намени и да у потпуности испуњава услове који су прописани правилником. Објекат има дистрибутивну кухињу, санитарни чвор намењен деци, собу за изолацију и превентивну здравствену заштиту, гардеробу и простор у коме деца могу да се играју. Вртић има екстерни и интерни видео-надзор. Наш циљ је да свих 340 објеката поседује овакав вид надзора. У адаптацију и опремање овог простора уложили смо 4.700.000 динара – рекла је Љиљана Јовчић.

Према њеним речима, завршава се и пројекат санације и адаптације вртића „Електронска индустрија”, који је наменски грађен и који је недавно враћен земунској Предшколској установи „Др Сима Милошевић”. То ће бити први вртић који је пројектован у складу са Законом о планирању и изградњи, односно који ће бити коришћен и одржаван на начин којим се обезбеђују прописана енергетска својства у циљу унапређења електроенергетске ефикасности. Отварањем овог вртића, као и оног у Батајници и на Земунском кеју, у Предшколској установи „Др Сима Милошевић” биће места и за ону децу чији је један родитељ запослен.

Извор[уреди]