Београд: У Дечјем културном центру отворена изложба дидактичких средстава за најмлађе

Извор: Викиновости

6. април 2010.
Београд/ Србија

Секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић данас је у Дечјем културном центру Београда отворила изложбу радова васпитача приспелих на конкурс за најбоље дидактичко средство. Изложба је, седму годину заредом, организована у оквиру традиционалне манифестације „Дани васпитача Београда”, која се ове године обележава под називом „Васпитачи Београду”. Изложене радове посетиоци ће моћи у галерији Дечјег културног центра да погледају до 15. априла.

– Ово је друга фаза обележавања „Дана васпитача Београда”, који су почели 23. марта и ове године смо их организовали на мало другачији начин, јер смо у такозвани културни живот Београда укључили и око 5.000 деце. Наиме, позоришне представе које су стварали сами васпитачи видело је 5.000 малишана из београдских вртића, као и деца из нехигијенских насеља, група деце са сметњама у развоју и деца улице која се налазе у Свратишту у Крфској 7. Данас се одржава други део манифестације „Васпитачи Београду” и он подразумева све оно што васпитачи у свом раду стварају са децом. Ту је пре свега изложба за најбољу играчку, најбољу игру и најбољу збирку текстова за децу. Не може нико боље направити оно што је примерено деци од оних који директно раде са њима и због тога Секретаријат за дечју заштиту пружа подршку васпитачима Београда. Искрено се надам да ћемо, као и прошле године, уживати у избору најбољих играчака, а оно што је битно у читавој овој причи јесте да у њој не учествују само васпитачи већ и медицинске сестре, педагози, психолози, родитељи и стручна јавност – рекла је Љиљана Јовчић.

Завршни део обележавања „Дана васпитача Београда” одржаће се 14. априла у 19 часова у Београдском драмском позоришту, када ће стручни, али и дечји жири прогласити најбољу збирку текстова за децу, игру и играчку и уручити награде.

Извор[уреди]