Београд: У Војном музеју отворена изложба дечјих радова насталих током летњег распуста

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. октобар 2009.
Београд/ Србија

Радмила Хрустановић, помоћница градоначелника Београда, отворила је вечерас у галерији Војног музеја на Калемегдану изложбу дечјих радова насталих током летњег распуста у креативним радионицама. Око три хиљаде ученика београдских основних и средњих школа похађало је радионице 26 организација, удружења грађана и институција културе и образовања у оквиру програма „Летњи распуст – мој избор!”. Они су део распуста бесплатно провели у радионицама сликарства, иконописа, калиграфије, авиомоделарства, керамике, стрипа, ручног ткања, плеса, модне рециклаже, мозаика, батика и астрономије.

– Захваљујем Војном музеју што је другу годину заредом отворио своја врата изложби дечјих радова, као и онима који су водили радионице и омогућили да деца искористе слободно време на најбољи могући начин. Држава, школа и родитељи су најодговорнији да пробуде креативност деце, да их упућују, учине их знатижељнима и никада им не остану дужни одговора, како би она са радошћу очекивала сутрашњи дан. Сигурна сам да ће многа од ове деце бити признати београдски и српски уметници. Град је новчано помогао рад ових радионица и трудиће се да идуће године оваквих програма и свега што поспешује дечју креативност и корисно испуњава њихово време буде још више – рекла је Радмила Хрустановић.

Покровитељ програма је био Секретаријат за спорт и омладину, а организатор Пријатељи деце Београда. Изложба обухвата око 400 експоната, а посетиоци ће моћи да их погледају до 12. октобра, сваког дана од 11 до 16 часова.

Извор[уреди]