Београд: Ускршњи концерт и изложба бојених јаја за децу оболелу од рака у Старом двору

Извор: Викиновости

31. март 2010.
Београд/ Србија

Дечји хуманитарни концерт и продајна изложба бојених јаја одржаће се у суботу, 3. априла, у 12 часова, у Старом двору, речено је на данашњој конференцији за новинаре. Сав приход намењен је почетку реконструкције родитељске куће „Докторова кула” у оквиру Клиничког ценра Србије, у којој ће боравити родитељи из унутрашњости чија се деца у околним болницама лече од рака. Акцију организује Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) у сарадњи са Републичким заводом за здравствено осигурање, а покровитељ је град Београд.

– Нема ништа значајније од борбе за здравље деце. Помоћ родитељима у овој ситуацији је заправо помоћ деци. Град је већ помогао адаптацију родитељске куће код Института за мајку и дете са 2,9 милиона динара за прикључак на даљинско грејање и два милиона динара за грађевинско земљиште, а два милиона динара је дала и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. То је једна у низу акција које град спроводи помажући онима којима је то потребно. Позивамо све потенцијалне донаторе да дођу у суботу и дају колико могу. Град и на овај начин показује да је важно размишљати о људима и њиховим проблемима и да сви треба да им помогнемо – рекао је градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван.

Тодор Манчић из НУРДОР-а казао је да је процењена вредност реконструкције око милион евра, а Светлана Вукајловић, директорка Републичког завода за здравствено осигурање, изразила је наду да ће кућа моћи да прими прве родитеље најкасније до краја године.

На хуманитарном концерту у суботу у подне наступиће Дечја филхармонија и хор „Чаролија”, а у 13 часова ће почети продајна изложба ускршњих јаја. Њих су осликали познати сликари и дизајнери Србије – Сузана Перић, Слободанка Ракић-Шефер, Љиљана Гашпаровски, Мића Трнавац, Душанка Савић-Арацки и други, као и хоспитализована деца која се лече од рака.

У оквиру исте акције на Велики петак, 2. априла, биће организовано дружење познатих глумаца и музичара са децом која се лече од рака у болницама Београда, Новог Сада и Ниша. Они ће бојити јаја и делити пакетиће које су даровале компаније „Соко Штарк” и „DexyCo”, како би деци овај дан учинили пријатнијим и срећнијим.

Извор[уреди]