Београд: Ускоро још два дневна боравка за особе са сметњама у развоју

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. април 2010.
Београд/ Србија

Ради обезбеђивања дневних боравака за децу и омладину са сметњама у развоју, Секретаријат за социјалну заштиту је предузео низ мера како би се у току ове године проширили капацитети и обезбедили простори за нове дневне боравке на општинама које их немају или да повећа број на општинама које их имају. Став Градске управе је да у свакој општини обезбеди и опреми минимум по један дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју. За те намене још два простора биће реновирана и адаптирана за потребе Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

– Један се налази на Звездари у Петраркиној улици 4-8, а други у Булевару ЈНА 2-4 у Јајинцима, где се некада налазила кафана „Жупа”. Пословни простор у Миријеву, површине 71 квадратни метар, додељен је на коришћење без накнаде на неодређено време и у њему ће после адаптације моћи да борави 15 корисника лако и умерено ометених у развоју старијих од 18 година. За радове у овом објекту обезбеђена су средства путем донације. У овом бившем пословном простору урадиће се грађевинско-занатски радови, радови на водоводу, канализацији и електроинсталацијама, као и машинским инсталацијама – рекао је Владан Ђукић, секретар за социјалну заштиту.

Пословни простор у Јајинцима, површине 105 квадратних метара, биће реновиран средствима из градског буџета. Закупљен је на неодређено време. И у њему ће бити урађени грађевинско-занатски радови, радови на водоводу, канализацији, електроинсталацијама и машинским инсталацијама. У њему ће боравити две групе корисника Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

Извор[уреди]