Београд: Ускоро санација вртића „Изворчић” у Раковици

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

15. март 2010.
Београд/ Србија

За санацију раковичког вртића „Изворчић”, који се налази у улици Славољуба Вуксановића 22, из градског буџета биће издвојено 90.686.070 динара. Малишани су већ измештени у вртиће „Хајди”, „Канаринац”, „Орашчић”, „Изворчић 2”, као и у Основну школу „Иво Андрић”.

– „Изворчић” је наменски грађен објекат за најмлађе. Површине је 2.518 квадратних метара и има двориште величине 6.050 квадрата. У њему борави око 420 малишана распоређених у седам јаслених и девет вртићких група. Објекат ће бити комплетно саниран. Установа ће добити нови кров, подове, зидове и плафоне, унутрашњу и фасадну столарију, санитарне чворове, тротоаре, ограду, као и нову водоводну и канализациону мрежу. Вртић ће добити и нови намештај и нову опрему за кухињу – рекла је Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту.

У Раковици ће сутра бити отворен вртић „Изворчић 2”, површине око 100 квадратних метара, у коме ће моћи да борави 35 малишана. Овај пословни простор добијен је, без плаћања надокнаде, од Агенције за пословни простор града. У њему су урађени сви молерско-фарбарски радови, радови на електроинсталацијама, водоводној мрежи и санитарним чворовима. Објекат има и дистрибутивну кухињу. Налази се у улици Славољуба Вуксановића 1-7, преко пута истоименог објекта за најмлађе становнике Раковице.

Извор[уреди]