Београд: Ускоро почињу радови на Отвореном тржном центру

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
Београд/ Србија

ЈКП „Градске пијаце” постигле су договор са закупцима о плану њиховог привременог смештаја на преостала слободна места на Отвореном тржном центру, популарном „Бувљаку”, због реконструкције пијаце. Према договору, закупци ће своје место, осим на ОТЦ-у, привремено моћи да потраже и на некој другој пијаци ако им то буде одговарало.

– Изградња унутрашњег магистралног прстена због које крећемо у реконструкцију Отвореног тржног центра, јесте велики и значајан пројекат за Београд и наше грађане и он ће у великој мери осавременити и убрзати саобраћај у нашем граду. Паралелно са радовима на Отвореном тржном центру почиње и реконструкција пијаце Блок 44 и тиме желимо да примењујући највише стандарде повећамо естетске, функционалне, а пре свега хигијенске услове на пијацама главног града – рекао је Драган Пушара, директор ЈКП „Градске пијаце”.

Реконструисани Отворени тржни центар ће добити нове монтажне локале, нови јавни тоалет и нову организацију у коју ће бити укључени и продавци половне робе. Радови на ОТЦ-у почињу ускоро, а требали би да буду готови до 1. јула када би требала да почне изградња приступне саобраћајнице за нови мост преко Аде Циганлије. Петља у улици Јурија Гагарина која се надовезује на Савски мост по дијагонали дели Отворени тржни центар.

Извор[уреди]