Београд: Уручење уговора за извођење јавних радова у Обреновцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

23. јун 2010.
Београд/ Србија

Филијала Националне службе за запошљавање за град Београд организоваће доделу уговора незапосленим лицима ангажованим на јавном раду при Дому здравља „Обреновац” у четвртак, 24. јуна, у 11 часова у великој сали управне зграде општине Обреновац.

Уговоре о раду за осам незапослених са евиденције НСЗ-а, од којих су два доктора медицине, две медицинске сестре, две неговатељице и две спремачице, уручиће заменик директора београдске филијале НСЗ-а Миле Новачикић.

Јавни рад ће трајати пет месеци, а његов циљ је здравствена заштита и нега старих и немоћних лица у стању социјалне потребе без адекватне породичне подршке. У овој години ће на територији целе Србије бити спроведено 355 јавних радова, а 5.620 лица ће захваљујући томе добити привремено запослење. Реч је о укупној вредности од 700 милиона динара обезбеђених за више од 350 пројеката.

Циљ организовања јавних радова првенствено је ангажовање теже запошљивих категорија становништва с првим и другим степеном стручне спреме, практично недовољно квалификованих лица која не поседују знања и вештине с којима би били конкурентни на тржишту рада.

Извор[уреди]