Београд: Уручене награде најуспешнијим спортистима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. март 2010.
Београд/ Србија

У Скупштини града данас су уручене награде Спортског савеза Београда за животно дело у области спорта и проглашен је најуспешнији београдски спортски клуб у 2009. години. Овом приликом промовисан је и Спортски алманах 2009, који излази под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

– Спортисти Београда су у 2009. години постигли завидне резултате и достојно су представљали наш град на великим међународним такмичењима. Београд је био организатор Летње универзијаде, финала Светске лиге у одбојци, АТП турнира у тенису и још 13 великих такмичења на којима су наши спортисти освојили бројне награде. Захваљујући заједничком раду Секретаријата за спорт, Спортског савеза Београда и Комисије за категоризацију, сви ови успеси нашли су се у публикацији која представља незаобилазни изворник за историју спорта – изјавио је Аца Ковачевић, секретар за спорт и омладину.

Алманах обухвата резултате 267 спортиста из Београда који су прошле године остварили завидне резултате на свим престижним светским и европским такмичењима у 16 различитих олимпијских спортова, освојивши укупно 64 медаље.

Председник Спортског савеза Београда Александар Боричић са великим задовољством уручио је награде за животно дело Момиру Кецману, бившем рвачу, и Гордани Рајовић, професорки физичке културе.

Рвачки клуб „Партизан” проглашен је за најуспешнији београдски спортски клуб у 2009. години. Праћен великим аплаузом, пехар им је уручио Аца Ковачевић.

Програм је био обогаћен наступом трија „Пилер”, прошлогодишњим победницима такмичења „Ја имам таленат”.

Извор[уреди]