Београд: Уређивање трасе предстојећег маратона

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

8. април 2010.
Београд/ Србија

У склопу редовног одржавања, а по налогу Дирекције за путеве, екипе Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” уређују трасу предстојећег маратона. Како саопштавају из овог предузећа, део посла је завршен, али ће се настојати да се током предстојећег викенда, када је ређи саобраћај у граду, што више уради.

Поправка оштећења и регулисање објеката на коловозу завршени су или ће се радови окончати током викенда у делу Булевара краља Александра, улици Бранка Крсмановића, Цара Николаја другог, Макензијевој, на Тргу Славија, раскрсници Немањине и Ресавске, Гаврила Принципа, Поп Лукиној, Краљице Наталије, Бранковој и Војвођанској. У току су и радови у Јурија Гагарина, а по завршетку санације у старом делу Београда акценат ће бити стављен на новобеоградску страну, то јест на Булевар Милентија Поповића, Булевар уметности, Булевар Милутина Миланковића, улицу Александра Дупчека, Булевар Михајла Пупина, те Вртларску и Земунску. Део улице Тошин бунар је завршен, а радови ће се искористити и за темељну санацију четири аутобуска стајалишта у овој улици.

На траси маратона биће обновљена и хоризонтална сигнализација и поправљена и опрана вертикална сигнализација (знакови, семафорски стубови, гелендерске ограде, стубићи). „Београд-пут” завршио је и елаборат обезбеђивања трасе маратона, на основу којег ће бити реализован привремени режим саобраћаја и затварања улица током саме трке. По завршетку читавог посла, непосредно пред маратон, биће постављене ограде и друге препреке за грађане.

Извор[уреди]