Београд: Уређивање зелених површина

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. април 2010.

Beograd / Srbija ( beograd.rs )

Екипе ЈКП „Зеленило – Београд“ раде пуним капацитетом на великом пролећном уређивању зелених површина у граду. То подразумева кошење траве, чишћење зелених површина, поправку парковског мобилијара, поправку реквизита на дечјим игралиштима, замену цветних засада пролећним засадима. Упоредо, екипе овог предузећа завршавају реконструкцију свих зелених површина започету крајем протекле године и почињу сређивање зелених површина предвиђено програмом за ову годину.

Све се ово ради на подручју десет централних, градских општина, на површини од близу 3.000 хектара.

Како је зима била дуга, многи послови нису могли бити почети раније, тако да је ЈКП „Зеленило – Београд“ тренутно ангажовано са свим капацитетима.

Посебан је проблем изражено бујање вегетације, што је последица велике влажности земљишта и наглог пораста температуре. Из тих разлога, из „Зеленила“ моле суграђане за разумевање и мало стрпљења, посебно када је у питању кошење траве у стамбеним насељима.

С друге стране, ово комунално предузеће ће учинити све да својим максималним ангажовањем у што краћем року заврши све планиране послове, наводи се у саопштењу ЈКП „Зеленило – Београд“.

Извор[уреди]