Београд: Уређење саобраћајница у Обреновцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. март 2010.
Београд/ Србија

Са првим пролећним данима настављено је оно што је започето крајем претходне године, а то је сређивање градских саобраћајница. Ово је данас изјавио председник општине Жељко Јоветић поводом почетка асфалтирања главне улице у Обреновцу.

– Главна улица представља озбиљан захват. Требало је изнивелисати преко 120 канализационих шахтова и то је био физички посао који је одузео највише времена. Према проценама, припрема за асфалтирање и само асфалтирање трајаће до следећег уторка уколико време буде задовољавајуће. Дотле ће бити асфалтиран пут од улице Љубе Ненадовића до раскрснице са Краља Петра, тј. од једне до друге пумпе у Обреновцу – истакао је председник општине.

Током прве половине априла требало би да се посади и нови дрворед. За тај посао задужено је Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине. Према плану, прво ће бити постављени бетонски цилиндри у које ће бити посађено дрвеће, како то дрвеће не би касније угрожавало водоводне, канализационе и топловодне инсталације.

Према речима председника општине, главна улица требало би да буде комплетирана до средине априла. „Паркинг сервис” и полиција биће ангажовани у првим данима након пуштања у саобраћај ове улице.

– Првих неколико дана очекујем благонаклоност према суграђанима. Створили смо простор за пешаке, возаче и за паркирање, тако да, ако будемо толерантни једни према другима, места ће бити за све и ако будемо поштовали сигнализацију, неће бити проблема у главној улици – рекао је данас Жељко Јоветић.

Он је изразио и очекивање да ће радови на кружном току на излазу из Обреновца бити започети од краја маја.

– Добијена је сагласност од „Путева Србије” да општина ради њихов објекат. У питању је магистрални пут, и то је државни задатак, али ми смо тражили сагласност да према нашем пројекту, који је оверен с њихове стране, реализујемо тај посао. Очекује се сагласност Министарства за инфраструктуру како бисмо започели с радовима на овој саобраћајници – казао је Јоветић.

Извор[уреди]