Београд: Уређење потока Мостирина у Железнику

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. септембар 2009.
Београд/ Србија

По налогу Управе за воде при Секретаријату за комуналне и стамбене послове, ЈВП „Београдводе” уредиле су поток Мостирина у Железнику у зони путних прелаза. Овим радовима решени су проблеми плављења које становници овог дела града имају после дуготрајних киша.

Управа за воде овог секретаријата закључила је уговор са ЈВП „Београдводе” о учешћу града у финансирању радова на уређењу водотока на територији града Београда, као и радова на одржавању улива водотока у колекторе у 2009. години (Програм 1 и Програм 2). Уређење обухвата сечење стабала, крчење шибља и другог растиња, кошење траве, сакупљање комуналног отпада из корита и приобалног подручја, чишћење муља и наноса из корита, као и радове на уређењу косина обложених каменом или бетоном и поправке оштећења регулационих грађевина.

Програмом 1 обухваћени су Миријевски поток, Каљави поток, слапиште и решетка на Каљавом потоку, излив зацевљеног дела Железничке реке, Болечка река, Манастирски поток, река Колубара у зони Пољанског моста и брана на Жарковачком потоку. Програмом 2 предвиђени су радови на уређењу улива Железничке реке у колектор Железник – Сава.

По пријавама грађана и анализом на теренуизвршена је допуна ових програма са најкарактеристичнијим деоницама и то: Миријевски поток у зони тржног центра „Меркур”, уређење потока Париповац у Жаркову и Каљави поток у зони фабрике „Messer-Tehnogas”, као и Мокролушки колектор и слапиште са уређењем припадајућих деоница Мокролушког потока.

Извор[уреди]