Београд: Уређење парка и споменика антифашистичким жртвама на Бежанијској коси

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Општина Нови Београд финансирала је обнову и уређење парка на Бежанијској коси у коме се налази споменик подигнут у знак сећања на осам хиљада пострадалих жртава из логора на Старом сајмишту који су ту сахрањени. Тим поводом парк је данас, са представницима Субнора, посетио председник општине Ненад Миленковић и положио венац на спомен-обележје настрадалима.

– Ово је простор који је у претходном периоду био јако запуштен, а поред историјског значаја и споменика који се овде налази, то је и једини парк на Бежанијској коси. Управо због тога, због пијетета према људима који су овде сахрањени, али и могућности да се овај простор користи и створи једна оаза мира за становнике овог краја, уложили смо око два милиона динара да се све уреди. Прави изглед парк ће добити тек за који месец, када све буде озеленело. Разговарали смо и са људима овог краја како да решимо и неке друге проблеме и још више оплеменимо овај простор – рекао је председник Миленковић.

Парк на углу улица Недељка Гвозденовића и Нехруове био је веома запуштен и готово неупотебљив, обрастао у шикару, са поломљеним клупама и руинираним стазама. Уређењем терен је рашчишћен, посечено је шибље и бетониране стазе дуж којих су постављене и нове клупе. У плану је да се терен на пролеће и озелени.

Извор[уреди]