Београд: Уклоњена реклама са зграде „Југоекспорта”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. јул 2010.
Београд/ Србија

Реклама која је постављена на згради „Југоекспорта”, Коларчева 1, предузећа које је у стечају и која је постављена без одобрења надлежних органа уклоњена је данас након инспекцијског прегледа инспектора из Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију Старог града. Ово одељење је у протеклом периоду током контроле постављених реклама на јавним површинама (у ту категорију спадају и зграде као јавни објекти) због непоседовања одобрења за постављање донело 277 решења о уклањању.

Од тог броја, 49 реклама је по административном извршењу уклонило одељење, 76 реклама уклонили су сами власници (тачније поступили су по решењу које су донели комунални инспектори), 28 предмета је у поступку извршења, а у 124 случаја власници су прибавили сва потребна одобрења за постављање рекламе на јавним површинама.

Комунални инспектори овог одељења су током јула у оквиру својих надлежности изрекли осам мандатних казни, које износе 2.500 динара за физичко лице и 10.000 динара за правно лице, плус 2.500 динара за одговорно лице у правном лицу.

Извор[уреди]