Пређи на садржај

Београд: Уклањање бесправних објеката на Јужном булевару

Извор: Викиновости


12. август 2010.
Београд/ Србија

Уклањање бесправних објеката у Јужном булевару 81–83 ради привођења те парцеле намени – изградњи планираног стамбено-пословног објекта настављено је, али су порушени нелегално изграђени објекти и радионице које су закупци већ испразнили. Одложено је рушење локала из којих закупци нису били у могућности да изнесу велике и скупе машине, чиме се поново изашло у сусрет закупцима радионица на Јужном булевару. Данас је извршено и геодетско мерење ради прецизног разграничења парцела.

Завод за изградњу града Београда д.о.о, и поред одлагања извршења, није поступио по решењу и није уклонио бесправне објекте, тако да је настављено извршење по Закључку о дозволи извршења од 6. јула 2010. године.

За све објекте у Јужном булевару 81–83 су још половином седамдесетих година прошлог века издате привремене грађевинске и употребне дозволе, у којима је наведено да важе до привођења тих парцела намени. У марту ове године Одељење за грађевинске и комуналне послове општине Врачар донело је решења којима је утврђен престанак тих привремених грађевинских и употребних дозвола, а жалбе су 8. јуна 2010. године одбијене као неосноване од стране другостепеног органа – Секретаријата за имовинско-правне послове, грађевинску и урбанистичку инспекцију града Београда.

Извор[уреди]