Београд: Турнир у рвању „Serbia open” сутра у Београду

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. септембар 2010.
Београд/ Србија

Међународни сеониорски турнир у рвању „Serbia open” – „греплинг” стилом биће одржан сутра у хали Спортског друштва „Раднички” у Београду, речено је на конференцији за новинаре.

Организатор турнира је Рвачки клуб „Раднички”, уз велику подршку Министарства и Секретаријата за спорт и омладину, истакао је директор турнира Младен Кецман, додајући да ће уједно бити обележена и 90-годишњица тог спортског друштва.

Турнир, како је навео, представља увод у организацију светског првенства у рвању „греплинг” стилом, који ће се наредне године, од 5. до 9. септембра, одржати управо у Београду.

Квалификационе борбе почињу у 11 сати, а финални окршаји и додела признања заказани су за 16 сати. Учествоваће представници из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Аустрије и такмичари свих 25 српских клубова.

– Поводом јубилеја Спортског друштва „Раднички” биће додељене награде свим рвачима тог клуба, који су у богатој историји освајали медаље на сениорским државним и међународним такмичењима. Такође, биће додељене плакете за животно дело тренерима и спортским радницима који су својим деловањем задужили тај колектив – истакао је Кецман, подсетивши да је рвање најтрофејнији спортски олимпијски спорт.

Представник Министарства омладине и спорта Душан Петровић рекао је да то министарство помаже низ развојних турнира, чија је суштина, како је истакао, да помажу развој талентованих спортиста.

Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину подсетио је да град са задовољством даје подршку манифестацијама где ће посетиоци, које је позвао да у што већем броју посете турнир, моћи да се упознају са новом, атрактивном рвачком дисциплином. Град ће и даље стајати иза квалитених пројеката, везаних за развој рвачког спорта, истакао је Ћирић.

„Греплинг”стил је мешавина рвања грчко-римским и слободним стилом, као и још неких борилачких вештина, које ту дисциплину чине веома атрактивном.

Извор[уреди]