Београд: Туристичка понуда Београда у региону

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
Београд/ Србија

Туристичка организација Београда ће током наредне седмице промовисати туристичку понуду града на међународним сајмовима у Мостару и Загребу, као и на Данима српске културе.

Србија ће бити земља партнер 13. међународног сајма господарства у Мостару, који се одржава од 13. до 17. априла. У организацији наступа српских компанија учествују Министарство економије, Министарство трговине, Министарство спољних послова, Министрство културе, Привредна комора Србије, Агенција за страна улагања и промоцију извоза – СИЕПА, Туристичка организација Србије и Туристичка организација Београда. ТОБ ће се представити програмом „Сити брејк у Београду”, а акценат промоције биће на презентацији културних и спортских манифестација у наредној сезони.

На међународном сајму туризма „Crotour 2010”, који се одржава у Загребу од 14. до 17. априла, Туристичка организација Београда ће промовисати туристичку понуду Београда пројектом „Сити брејк у Београду”. У оквиру промоције Београда као града културе биће представљени културни догађаји и манифестације чији је оснивач град. Такође ће бити промовисани и програми београдских позоришта за 2010, која су за ову пригоду припремила и бесплатне улазнице за своје представе у викенд терминима за учеснике сајма. Београд ће бити представљен и као град спорта промовисањем АТП тениског турнира, Светског првенства у каратеу и других манифестација.

Туристичка понуда Београда биће представљена и на Данима српске културе, традиције и обичаја с циљем очувања српског националног бића, а на позив Српске заједнице и институција из Истре, у Пули, од 15. до 18. априла. Манифестација се организује под покровитељством Министарства културе, Министарства за дијаспору, кабинета председника Бориса Тадића, у сарадњи с градом Пулом, Истарском жупанијом и Туристичком заједницом Пуле.

Презентација туристичке понуде града, којој ће присуствовати новинари и представници туристичких агенција, биће одржана 16. априла. Поред ТОБ-а, своје услуге ће промовисати и БС „Tours” и „Pan Europa Adriatic”, а „Ласта” и „Glob Metropoliten Tours” ће се представити својим промотивним материјалима, док ће у ресторану „Долче вита” бити организоване „Скадарлијске вечери” с гастрономском понудом Београда, каже се у саопштењу Туристичке организације Београда.

Извор[уреди]