Београд: Трофеј Београда у аутомобилизму у недељу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. март 2010.
Београд/ Србија

Под покровитељством града Београда, а у организацији Ауто-мото савеза Београда и Србије, у недељу, 7. марта, одржаће се Трофеј Београда у аутомобилизму – „Сајамски рели”. На овом, једанаестом по реду, релију учествоваће 23 посаде из Србије. Возачи ове брзинске трке стартоваће у 9 часова испред Београдског сајма. По четири трке возиће се на Кошутњаку и Авали, а сениори ће укупно прећи 198 километара.

– Организатори шести пут оправдавају поверење које им је указао град за организацију Трофеја Београда и у најлепшем светлу га представљају. Свим такмичарима желим у недељу пуно среће, а организаторима лепше време од овога данас. У светлу новог закона о безбедности у саобраћају желим да се деца што више заинтересују за ауто-трке и да се докажу вожњом на стази, а не на улици – рекао је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину.

У раду данашње конференције за новинаре учествовали су и Милош Мирковић, генерални секретар АМС Београд, Иван Матошевић, технички организатор релија, као и Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину. Он је истакао да је град прошле године покренуо и такмичење у картингу за децу, које се одржава на безбедној и затвореној стази на Ади Хуји.

Извор[уреди]