Београд: Сутра се отвара Сајам предузетништва „Бизнис база”

Извор: Викиновости


25. новембар 2009.
Београд/ Србија

Сајам предузетништва „Бизнис база” одржаће се од 26. до 28. новембра на Београдском сајму. Секретаријат за привреду, који традиционално учествује на сајму „Бизнис база”, ове године ће наступити у оквиру сајамског простора Привредне коморе Београда. Секретаријат ће представити своје активности усмерене према подстицају и развоју сектора малих и средњих предузећа и предузетништва, затим развојне програме и пројекте за смањење незапослености, као и остале могућности за стварање повољнијег пословног амбијента привреде Београда.

– Будући да Секретаријат за привреду посебну пажњу посвећује подршци привредним субјектима са територије Београда, сајам ће бити прилика да представимо добре примере из праксе које смо сами финансирали. Свим носиоцима финансираних пројеката из области запошљавања, пољопривреде и туризма, носиоцима субвенција добијених за увођење НАССР система, послодавцима који опремају нова радна места и организаторима изложби из области предузетништва које смо финансирали омогућили смо да представе своје пројекте и производе презентацијама, каталозима и флајерима, да размене искуства и остваре пословне контакте са другим излагачима – рекла је за Беоинфо Станија Вишекруна, заменица градског секретара за привреду.

На прошлогодишњој „Бизнис бази” представило се више од 300 излагача, велики број институција релевантних за развој малих и средњих предузећа, банака, издавачких и медијских организација, а сајам је посетило више од 20.000 људи. Сваке године се у оквиру ове сајамске манифестације организују и пратећи стручни, едукативни и информативни програми, где се посетиоци и излагачи упознају са актуелним и занимљивим садржајима који им могу бити од користи у даљем пословању или приликом започињања посла.

Извор[уреди]