Београд: Сутра почиње исплата заостале новчане помоћи пензионерима

Извор: Викиновости

15. јул 2010.
Београд/ Србија

После седме рате исплате новчане помоћи града Београда пензионерима са ниским примањима, сутра ће почети исплата помоћи пензионерима који из различитих разлога нису добили једну или више рата помоћи града, најавио је данас Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда.

– Констатовали смо да одређени број људи, из различитих разлога, било да су били одсутни, отпутовали или болесни нису примили једну од тих рата, у укупном износу од око 45 милиона динара. Град Београд је овај новац наменио социјално угроженим грађанима и тај новац до њих мора стићи. Они нису криви ни за шта, њима је та помоћ потребна а на нама је да пронађемо начин како да им ту помоћ доставимо, јер нам ниједног тренутка не пада на памет да тај, из поште враћени новац, употребимо за неке друге намене. Заостале рате почињу да се исплаћују сутра, а ако и тада буде било оних који је из неких разлога не приме, не треба бринути, ми ћемо покушавати опет, све док сви не добију свој део помоћи. Подсетићу да се овде не ради о законској одредби, већ о опредељењу града Београда да помогне угроженима, ту обавезу смо преузели и она не може да застари. Дакле учинићемо све да тај новац добију сви они који то у протеклом периоду нису успели – рекао је Милан Кркобабић.

Према речима Владимира Ђукића, градског секретара за социјални рад, ради се о 5.000 корисника заосталих примања, а град је јуче пошти уплатио потребна средства за исплату заосталих давања.

Извор[уреди]