Београд: Сутра изложба најбољих радова Међународног конкурса „Радост Европе”

Извор: Викиновости


30. септембар 2009.
Београд/ Србија

Изложба најбољих дечјих радова приспелих на Међународни ликовни конкурс „Радост Европе”, тринаести по реду, биће отворена сутра у 12 часова у Дечјем културном центру. Посетиоци ће моћи да виде око 500 слика из Европе, Азије, Северне и Јужне Америке и Аустралије. Изложбу ће отворити Ивана Авжнер, секретарка за културу. Организатор конкурса је Дечји културни центар Београда.

Победницима конкурса сутра ће бити уручене медаље и дипломе. Златну медаљу у категорији деце узраста од 5 до 10 година освојио је Марек Фукс из Чешке, у категорији од 11 до 14 година Кавит Бухавесбхаи Горасиа из Индије, а у категорији од 15 до 18 година Хиу Ванчан из Хонг Конга. Овом приликом гости из Индије ће по први пут боравити у нашој земљи.

На овогодишњи Међународни ликовни конкурс „Радост Европе”, чија је тема увек „Речник пријатељства”, стигло је око 15.000 радова деце узраста од 5 до 18 година. Награђено је 758 најбољих. Златне медаље у појединачним категоријама освојила су деца из Индије, Чешке и Кине, а у категорији колекција малишани из Аргентине, Србије и Кине (Хонг Конг).

Извор[уреди]