Београд: Студенти волонтирају у „Градским пијацама”

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

21. април 2010.
Београд/ Србија

Студенти завршних година Ветеринарског и Пољопривредног факултета своје прво искуство и шансу за посао добиће радом у Волонтерском центру ЈКП „Градске пијаце”. То је дефинисано Протоколом о сарадњи „Градских пијаца” ова два факултета.

Убудуће ће на свакој пијаци бити бар по један волонтер, који ће саветима произвођачима објаснити које су њихове могућности за даљи пласман робе, а са надлежним републичким инспекцијама сарађиваће у мониторингу квалитета и безбедности хране.

– Основна намера волонтерског центра је да студентима пружи прилику да стекну стручну праксу, да им она помогне у студирању и каснијем запошљавању и због тога се за волонтирање не могу пријавити они који су већ завршили факултете. Планирано је да студенти волонтирају годину дана, након чега би најбољи од њих добили запослење у „Градским пијацама” у зависности од потреба посла – рекао је Драган Пушара, директор ЈКП „Градске пијаце”.

Идеја је да Волонтерски центар омогући студентима практична искуства и знања из њихових струка у оквиру ЈКП „Градских пијаца” на пројектима изградње велетржнице, пијаца – тргова, реконструкције пијаца, мониторингу квалитета и сигурности намирница.

Студенти заинтересовани за волонтирање могу да се пријаве на Ветеринарском факултету код професора Милана Балтића и Мирјане Димитријевић, док пријаве на Пољопривредном факултету прикупља Јелена Пантелић.

Извор[уреди]