Београд: Стар куп у мачевању за жене

Извор: Викиновости


4. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Стар куп у мачевању за жене, који се бодује за Светски куп, одржаће се у суботу и недељу, 6. и 7. фебруара, у СКЦ „Шумице” на Вождовцу, речено је на данашњој конференцији за новинаре. Учествоваће 85 мачевалки из 18 земаља – Француске, Русије, Италије, Португала, Бразила, Србије и других. Наступиће и актуелна светска шампионка Аида Шанајева из Русије, док ће нашу земљу представљати пет такмичарки.

– Секретаријат за спорт и омладину и Мачевалачки савез Србије веома лепо сарађују. После годину дана имамо велико такмичење у Београду и надам се да ће се публика одазвати јер ће се у „Шумицама”, у добром амбијенту, одржати прави спектакл, с новом мачевалачком опремом преосталом од Универзијаде, као и са видео-бимовима, успореним снимцима. То ће глеадаоцима омогућити да на највишем нивоу прате борбе и уживају у овом спорту – рекао је представник Секретаријата за спорт и омладину Драган Ћирић.

Весна Барбуловић, пи-ар Мачевалачког савеза Србије, који је и организатор ове спортске смотре, рекла је да је Стар куп један од најзначајних спортских догађаја у Србији ове године, те да очекује добру посету гледалаца.

– Наши мотиви да организујемо овакво врхунско такмичење леже у потреби да се мачевање популаризује и да се домаћим такмичарима пружи изазов. Уједно, то је и промоција Београда и наше земље у свету – рекао је председник Мачевалачког савеза Србије Никола Марковић.

Покровитељ Стар купа је Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

Извор[уреди]