Београд: Следи проширење зелене зоне на Палилули

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. септембар 2010.
Београд/ Србија

Зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата биће уведен 10. септембра на делу општине Палилула ограниченом Булеваром деспота Стефана, Џорџа Вашингтона, Таковском, 27. марта, Краљице Марије, Рузвелтовом и Цвијићевом.

Станари који имају пријављено пребивалиште у том делу општине Палилула, а поседују аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења.

Повлашћене карте од јуче се могу купити у просторијама „Паркинг сервиса” у улици Старине Новака 22, радним данима од 7 до 21 и суботом од 7 до 14 часова. За куповину повлашћене карте потребна је фотокопија личне карте и саобраћајне дозволе. Цена повлашћене карте износи 457 динара месечно.

У зеленој зони цена паркирања по започетом сату износиће 31 динар. Првих десет дана по увођењу паркинг зоне контролори неће кажњавати кориснике, већ ће тај период бити искоришћен за обавештавање и упознавање корисника са новим системом.

Последње проширење зонског система, пре четири месеца на општини Звездара, дало је позитивне резултате. Након завршене реконструкције Булевара краља Александра, на тој саобраћајници обележено је још 400 нових паркинг места у оквиру зонског система паркирања на Звездари.

Извор[уреди]