Београд: Седница Скупштине града заказана за 17. септембар

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. септембар 2009.
Београд/ Србија

Председник Скупштине града Београда Александар Антић заказао је петнаесту по реду седницу Скупштине града за 17. септембар ове године. Дневним редом заседања предиђена је расправа о важним питањима организације рада свих градских комуналних служби, програму уређивања грађевинског земљишта за ову годину, мрежи дечијих вртића у Београду, као и о јавним паркиралиштима у граду.

Скупштина ће, такође, разматрати предлоге о измени назива већег броја улица и тргова у градским општинама Вождовац, Земун, Звездара, Палилула, Раковица, Савски венац и Стари град. Одборници Скупштине града одлучиваће и о иницијативи да се у парку „Ћирила и Методија” у Београду подигне спомен-обележје Александру Сергејевичу Пушкину. Скулптура славног руског песника и књижевника израђена је у бронзи као поклон руског народа Републици Србији и граду Београду.

Одборници градске скупштине усвојиће и предлог састава Привременог органа градске општине Вождовац који ће обављати неопходне послове органа управе ове општине, до избора новог састава.

Председник Скупштине града Александар Антић информисаће одборнике и јавност о одлуци да распише поновљене изборе за нови састав Скупштине општине Вождовац, у законом предвиђеном року. Одлуку о тачном датуму расписивања избора, председник Антић саопштиће 15. септембра ове године.

Извор[уреди]