Београд: Седница Скупштине града заказана за понедељак, 22. март

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

19. март 2010.
Београд/ Србија

Председник Скупштине града Београда Александар Антић заказао је за понедељак, 22. март, двадесету седницу Скупштине града.

Међу више тачака дневног реда, пред одборницима ће се наћи предлог одлуке о промени Статута града Београда, чиме се ближе дефинише надлежност градских служби у легализацији постојећих и изградњи нових објеката на територији града, као и предлог за измену Одлуке о Градској управи како би се омогућило формирање нове организационе јединице – комуналне полиције.

На дневном реду заседања градске скупштине наћи ће се и допуна Одлуке о условима располагања становима изграђеним према Пројекту 1.100 станова у Београду, као и допуна Одлуке о додатним облицима заштите трудница и породиља на територији Београда.

Такође, разматраће се и већи број планова детаљне регулације просторних целина у општинама Земун, Стари град, Палилула, Вождовац, Звездара, Чукарица, Сопот, Младеновац и Барајево.

Одборници ће одлучивати и о именовању и разрешењу чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач град Београд.

Извор[уреди]