Београд: Свечано отворена Међународна студентска недеља

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. август 2009.
Београд/ Србија

Радмила Хрустановић, помоћница градоначелника, отворила је у холу Старог двора Међународну студентску недељу, која се одржава од 9. до 16. августа. Ова манифестација се по трећи пут одржава у нашем граду у организацији Светског омладинског таласа, а под покровитељством генералног секретара Савета Европе.

– Београд је опет на путу младих. Пре месец дана завршена је Универзијада, највећа спортска манифестација после Олимпијских игара, на којој су учествовали млади спортисти из више од 140 земаља. Њихово задовољство значи да смо добили нове амбасадоре Србије и Београда у свету, а ова Студентска недеља је прилика да се то понови, да се размењују искуства, учи и одговара на различита питања. Ови млади људи употребиће своје знање за добробит целог света, они су будући лидери и сигурна сам да ће то у будућности радити боље од нас – рекла је Радмила Хрустановић.

Студенте је видео поруком поздравио и Тери Дејвис, генерални секретар Савета Европе, који је младима пожелео успешан рад. На фестивалу ће учествовати 150 студената из Европе, њих педесет из Србије, као и бројни стручњаци из области природних, друштвених и хуманистичких наука, економије, медија и уметности. У оквиру девет различитих радионица студенти ће дискутовати о актуелним темама значајним не само за Србију већ и за Европу, а биће организована и предавања, панел дискусије, као и бројни догађаји културно-уметничког и забавног карактера.

Међународна студентска недеља у Београду део је интернационалне мреже студентских фестивала који се организују широм Европе у циљу слободног кретања људи и идеја.

Извор[уреди]