Београд: Свечана додела школских награда шпанске фондације „Мир и сарадња”

Извор: Викиновости


4. фебруар 2010.
Београд/ Србија

У Старом двору данас су додељена признања шпанске фондације „Мир и сарадња”, у партнерству са невладином организацијом „Наша Србија”. Ова фондација сваке године организује конкурс на коме учествују деца из свих земаља света, а доделе признања организују се једном годишње у различитим земљама.

Церемонији су присуствовали Татјана Тадић, покровитељ догађаја, Драган Ђилас, градоначелник Београда, Жарко Обрадовић, министар просвете, Ињиго де Паласио Еспања, амбасадор Шпаније, Хоакин Антуња, председник фондације „Мир и сарадња”, Сања Пајевић-Бундало, директорка „Наше Србије” и представници страних амбасада, који су у име деце из својих земаља примили награде, као и деца добитници из Србије.

Сања Пајевић-Бундало, директорка „Наше Србије”, истакла је да је данашња манифестација још један доказ да ова организација има пријатеље широм света. Као организацији која брине о деци, било нам је задовољство да учествујемо у овом пројекту, рекла је директорка „Наше Србије”.

Ињиго де Паласио Еспања, амбасадор Шпаније, казао је да је сарадњом ове две фондације и уз учешће Татјане Тадић још једном на делу показано како треба радити у интересу деце. Верујем да је мир нешто за шта се вреди борити и надам се да ћемо и даље наставити са напорима за разумевање и међуцивилизацијски дијалог, а тај пут нас у сигурну будућност води управо преко младих људи, рекао је амбасадор Шпаније.

Председник фондације „Мир и сарадња” Хоакин Антуња захвалио је на части која му је указана пријемом у Старом двору и дипломатама који су омогућили овој фондацији да буде присутна у целом свету.

Награде су уручили Татјана Тадић, амбасадор Шпаније и председник фондације „Мир и сарадња”, а тим поводом уприличена је и изложба награђених радова деце из целог света. На конкурсу је учествовало 50 земаља са више од 6.500 ликовних радова, од којих су награђена 63 цртежа. Међу добитницима диплома је и четворо деце из Србије: Јована Костадиновић (5) из Ниша, Ива Шпанић (6) и Милена Ракочевић (6) из Београда и Исидора Квргић (9) из Нове Пазове. Дипломом у категорији школа награђена је Хемијска медицинска школа у Вршцу, а међу гостима била је и Соусан Никзат, професорка из Ирана, која је допутовала специјално за ту прилику и примила награду у име своје школе.

У уметничком делу програма учествовали су Академски хор „Колегијум музикум” и диригент Даринка Матић-Маровић, као и Сара Марјановић, пијанисткиња.


Извор[уреди]