Београд: Свечана академија поводом Дана општине 11. априла

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
Београд/ Србија

Поводом Дана општине Нови Београд, вечерас је у Ерпорт ситију одржана свечана академија у присуству бројних гостију, привредника, јавних личности, представника новобеоградских организација, установа и институција, као и пријатеља Новог Београда из француског града Белфора, Будве, Бањалуке и скопске општине Карпош.

– Ове године Дан општине обележавамо низом пригодних манифестација од којих је велики број посвећен најмлађима. Поред тога желимо да вечерас угостимо и велики број пријатеља Новог Београда, као и оне који су га стварали. Нови Београд је један од ретких градова који може да се похвали да има прилику да се сретне са људима који су учествовали у његовој изградњи. Када је почео да се гради био је замишљен као место у коме ће радити и живети радници. Он је то и данас - мотор привредног развоја Србије и Београда. Много тога се променило, али оне предности које је некада имао су остале, као што је планска градња и рационално управљање простором, тако да је и данас најразвијенија општина у земљи. Надам се да ће тако и остати - рекао је у поздравном говору председник општине Нови Београд Ненад Миленковић.

На свечаној академији у знак захвалности за успешну сарадњу додељена је захвалница Милети Томићу, командиру Полицијске станице "Нови Београд". Председник Миленковић доделио је и награде победницима конкурса за најбољу фотографију Новог Београда. Прву награду освојио је Борис Бајчетић, за фотографију „Боје града”, другу Миодраг Млађовић, аутор фотографије „Линеарне конструкције Новог Београда”, а треће место припало је Драгану Миловановићу за фотографију „Духови”.

Честитке грађанима Новог Београда упутио је и Адир Ел Ал, генерални директор Ерпорт ситија.

Извор[уреди]