Београд: Сва градска комунална предузећа и данас чисте снег

Извор: Викиновости

11. март 2010.
Београд/ Србија

И данас ће укупно око хиљаду запослених у ЈКП „Градска чистоћа” бити ангажовано на чишћењу снега у Београду. Ово предузеће надлежно је да снег уклања са тргова, степеништа, пасарела и тротоара ширих од пет метара.

– Динамика рада непромењена је у односу на јучерашњи дан. Нове количине снега уклањају се и данас, ангажована су мала возила за чишћење централних градских улица, а у све три смене радиће око 1.000 људи. Током дана снег се скупља у веће гомиле, а ноћас ће бити утоварен у камионе и однесен на ушће. Посебна пажња поклања се чишћењу степеништа, као и платоа у центру града – рекао је Азиз Азизи, шеф оперативе ЈКП „Градска чистоћа”.

Тренутно снег уклања и око 400 радника „Паркинг сервиса”.

– Наши радници данас су ангажовани на уклањању снега на тротоарима општине Врачар у склопу заједничке акције са другим комуналним предузећима. Све гараже и јавна паркиралишта су у функцији, а по потреби ангажује се и механизација – рекао је Небојша Јоргановић, шеф Зимске службе у „Паркинг сервису”.

На уклањању снега данас ради 400 радника ЈКП „Зеленило – Београд”, сто више него током јучерашњег дана. Они снег чисте са парковских стаза и тротоара, као и са пешачких стаза на Бранковом и Железничком мосту.

Град Београд и овога пута апелује на грађане да очисте снег испред својих стамбених зграда и пословних објеката. Из Секретаријата за инспекцијске послове поручују да комунални инспектори контролишу стање на терену и подсећају да су за непоштовање те обавезе прописане високе новчане казне.

Извор[уреди]