Београд: Сва београдска комунална предузећа помажу организацију Београдског „Time Force” маратона

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
Београд/ Србија

Сва београдска комунална предузећа, Секретаријат за здравство, Хитна помоћ и Полицијска управа за град Београд помоћи ће организацију 23. београдског „Time Force” маратона, који ће се одржати у недељу, 18. априла, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору.

Координатор „Чворишта” Дарко Главаш рекао је да „Београд-пут”, „Зеленило” и „Градска чистоћа” већ неколико дана уређују трасу којом ће проћи маратонци. – Радници ових предзећа уређују саму трасу, као и јавне и зелене површине у њеној непосредној близини. Радови на свим градилиштима, укључујући и реконструкцију Булевара краља Александра, биће прилагођени маратонској трци. ГСП „Београд” ће тог дана изменити трасе својих линија, а из „Паркинг сервиса” апелују на возаче да своје аутомобиле не паркирају у близини тркалишта, јер ће у супротном морати да буду уклоњени – рекао је Дарко Главаш.

Као и ранијих година, поједине београдске улице биће затворене у време маратона, а биће отворене за саобраћај одмах пошто тркачи прођу. О здрављу свих учесника бринуће тридесетак лекарских екипа, док Полицијска управа за град Београд гарантује да ће тог дана на улицама дежурати довољан број полицајаца. – Прошле недеље одржани су маратони у Милану, Цириху, Паризу и Ротердаму, а у исто време кад и у Београду маратонска трка трчаће се и у Бечу, Солуну и Ници. Дан после тога је чувени Бостонски маратон, а 25. априла је маратон у Лондону. То нам говори да смо у добром друштву и да имамо разлога да се потрудимо да у свет пошаљемо што бољу слику из Београда – рекао је Дејан Николић, директор предузећа „Београдски маратон”.

На Београдском маратону трчаће се маратонска, полумаратонска и „Трка задовољства” на пет километара. Победници у маратонској трци у мушкој и женској конкуренцији добиће трофеј „Фред Либоу” и новчане награде од по пет хиљада евра. Најбољи у полумаратону добиће по хиљаду евра. Најбољем домаћем такмичару припашће трофеј „Фрањо Михалић”, а победницима полумаратонске трке награда „Ђоко Вјештица”.

Аутор најбоље фотографије снимљене током маратона добиће као награду пут на маратон у Њујорку. У оквиру ове спортске манифестације наступиће и стотинак особа са посебним потребама.

Извор[уреди]