Београд: Сајам организација цивилног друштва 10. и 11. јуна на Тргу Николе Пашића

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. април 2010.
Београд/ Србија

Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију данас је објавила позив за учешће на Сајму организација цивилног друштва (ОЦД) у 2010. години. Планирано је да се сајам одржи 10. и 11. јуна на платоу на Тргу Николе Пашића. Право учешћа на сајму имају невладине организације, удружења и остале непрофитне институције регистроване на територији града Београда.

– Циљ овогодишњег сајма ОЦД јесте промоција улоге невладиних организација у процесу приступања ЕУ. Жеља нам је да ова манифестација допринесе побољшању имиџа ОЦД-а, с обзиром на то да је мали број грађана упознат са напорима које организације чине у области афирмације европских вредности. Такође, сајам ће бити прилика за успостављање и унапређење партнерстава између цивилног, пословног и јавног сектора – изјавио је за Беоинфо Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

Организације ће имати јединствену прилику да своје пројекте и планове представе како грађанима Београда тако и колегама из невладиног сектора, представницима локалне самоуправе и државних институција, донаторској заједници и медијима. Поред презентација на изложбеном простору, у оквиру пратећег програма предвиђене су конференције, округли столови, радионице.

Све организације заинтересоване за учешће треба да доставе попуњен пријавни формулар најкасније до петка, 14. маја, са назнаком – за Сајам ОЦД. Позив и пријавни формулар доступни су на веб-страници града Београда www.beograd.rs, у рубрици Градски огласи, конкурси и тендери.

Извор[уреди]