Београд: Сајам невладиних организација на Тргу Републике

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

У оквиру програма Дечје недеље на Тргу Републике данас је од 11 до 14 часова одржан Сајам невладиних организација под слоганом „То сам ја – то смо ми”.

Сајам је осмишљен као презентација организација партнера Пријатеља деце које у раду са децом и младима подстичу њихову креативност, са намером да се прикаже како млади проводе слободно време у стваралаштву, такмичењима, дружењу и игри.

– Сајам невладиних организација одлична је прилика за повезивање и размену искустава између организација цивилног друштва које се баве децом, као и могућност за промоцију и презентацију програмских активности – рекао је Горан Шеховић, заменик директора Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију.

На сајму су се представили Уницеф и школе које се налазе у мрежи пројекта „Школа без насиља”, као и НВО: Пријатељи деце Србије, Београда, Новог Београда, Вождовца, Земуна, Старог града, Сурчина, Гроцке, Ваљева, „Наша деца”, „Бели штап”, „Центар за образовање” и Друштво за помоћ особама ометеним у развоју – Стари град.

Извор[уреди]