Београд: Саопштење кабинета заменика градоначелника Милана Кркобабића

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. септембар 2009.
Београд/ Србија

Заменик градоначелника Милан Кркобабић демантовао је тврдње у појединим медијима да је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Конузин захтевао од градских власти да се улицама које су некада носиле имена совјетских војсковођа, учесника у ослобођењу Београда, врате стари називи.

– Неколико пута сам се срео са господином Конузином и он ниједном није тражио, а поготову није захтевао да се врате ранији називи улица, нити је учинио било шта што би одступило од његове улоге дипломате који представља своју земљу. Сви наши разговори били су у форми сугестија, размишљања и изналажења најбољих решења за успостављање добрих односа наше две земље, тако да су тврдње појединих државних и партијских функционера о томе да је амбасадор нешто „захтевао” једноставно неистините – каже Кркобабић.

Од свог ступања на дужност амбасадор Конузин је доказао да је, пре свега, велики пријатељ Београда и Србије и све његове сугестије биле су добронамерне и као такве их је град и схватио, наглашава Кркобабић.

– Промена назива улица је у надлежности Скупштине града. Процедура је таква да се иницијатива о промени назива проследи комисији која, уколико позитивно одлучи, предлог прослеђује Министарству за државну управу и локалну самоуправу. Уколико и оно да позитивно мишљење, о предлогу коначно одлучују одборници градског парламента. Поштоваћемо процедуру и нећемо понављати грешке из прошлости и једноставно брисати оно што нам у датом тренутку не одговара – истиче заменик градоначелника.

Извор[уреди]