Београд: Санација прве филтерске инсталације на погону за прераду воде „Баново брдо”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. јул 2010.
Београд/ Србија

Град је обезбедио средства за грађевинску и електромашинску санацију прве филтерске инсталације на Производном погону „Баново брдо”, а јавну набавку за овај посао спровешће ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

– Пројектна документација постоји и полако улазимо у оглашавање и уговарање овог посла. Санираће се једна од три филтерске инсталације у „Бановом брду”, погону за прераду подземне воде чији је капацитет око 2,5 кубних метара у секунди. „Баново брдо” је један од три најважнија производна погона за прераду воде и реконструкција је била неминовна, јер филтерска инсталација последњих 30 година ради без икаквих улагања и већих санација. Ово је велика инвестиција, али ће током година да се исплати, јер ћемо реконструкцијом објекта добити на поузданости нашег система и квалитету комплетног водоснабдевања Београда – рекао је за Беоинфо Владимир Милојевић, помоћник генералног директора за водоводни систем ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

Он је подсетио и да је град ове године уложио знатна средства у побољшање водоснабдевања, односно реконструкцију како водоводне мреже тако и производних погона и објеката водоводног система.

Извор[уреди]