Београд: Рок за достављање предлога за суфинансирање капиталних издавачких дела до 15. августа

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


5. август 2009.
Београд/ Србија

Предлози на конкурс за суфинансирање капиталних издавачких дела у области уметности, друштвених и хуманистичких наука, који је расписао Секретаријат за културу, могу да се доставе 15. августа. Право учешћа имају издавачка предузећа, установе и друга правна лица регистрована за издавачку делатност, чије је седиште на територији Београда.

Капиталним делом у области уметности, друштвених и хуманистичких наука сматра се дело које својом трајном вредношћу, истраживачким дометима и значајем за културу, уметност и хуманистичке науке превазилази стандарде домаће издавачке продукције, представља посебан допринос уметничкој и научној области у којој је настало и за чије су издавање потребна знатна материјална средства. Комисија ће узимати у обзир и однос издавача према средствима која су, евентуално, добијали на конкурсима у претходним годинама.

Издавачи који на конкурсу добију средства морају да објаве капитално дело у року од 12 месеци од дана закључења уговора и да Библиотеци града Београда бесплатно доставе 34 примерка. Уколико се капитално дело не објави у наведеном року, подносилац предлога ће Секретаријату за културу вратити уговорени износ са затезним каматама. Право учешћа немају предлагачи чија су дела финансирана са више од 50 одсто средстава из буџета министарстава или других државних органа. Предлози могу да се доставе до 15. августа на адресу – Секретаријат за културу, Београд, Трг Николе Пашића 6, са назнаком „Капитална дела”. Додатне информације могу се добити на број телефона 3216-043, или мејлом jovan.jovanovic@beograd.gov.rs.

Град је прошле године за стимулацију 27 капиталних издавачких пројеката у области уметности, друштвених и хуманистичких наука издвојио 10 милиона динара. У финансирању капиталних издавачких дела град учествује од 2003. године, откад је подржао штампање 130 наслова са више од 57 милиона динара.

Извор[уреди]