Београд: Родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца уручена стална новчана помоћ

Извор: Викиновости


1. децембар 2009.
Београд/ Србија

Заменик градоначелника Милан Кркобабић данас је у Старом двору родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца уручио сталну новчану помоћ. Помоћ је добила 81 породица са укупно 262 деце. Родитељи деце предшколског узраста добили су две просечне зараде у Београду, основаца три, средњошколаца четири, а родитељи студената пет просечних зарада исплаћених у Београду у претходном месецу. За ове сврхе из буџета града издвојено је 9.475.891 динар.

– Мислим да нам Београђани неће замерити ако ја сада кажем да се данас у овој сали налази нешто што је најлепше и највредније у Београду. После годину дана срећемо се поново, али је сада овде седам породица више. Оне су у међувремену добиле тројке, четворке или дупле близанце. Град Београд даје вашим родитељима и вама данас одређену материјалну помоћ и нека вам она поправи расположење, помогне да се међусобно боље дружите и више волите и да се, на радост свих Београђана, још више повећа број породица које имају четворке, петорке или дупле близанце – рекао је Милан Кркобабић.

Заменик градоначелника је истакао да ове многочлане породице у наредној години могу очекивати и подршку града за добијање социјалних станова. Према његовим речима, од укупног броја социјалних станова који ће бити изграђени у Београду пет одсто биће додељено породицама са тројкама, четворкама и дуплим близанцима.

– Град ће изаћи и у сусрет жељама родитеља да се ова стална новчана помоћ од следеће године додељује крајем лета. Тиме ће бити олакшана припрема деце за нову школску годину, јер су, с обзиром на бројност ђака у овим породицама, трошкови школовања неоспорно велики – казао је Кркобабић.

Извор[уреди]