Пређи на садржај

Београд: Реконструкција и адаптација амбуланте на Канаревом брду

Извор: Викиновости

8. април 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за здравство издвојио је три милиона динара за грађевинско-занатске радове у амбуланти на Канаревом брду, која припада Дому здравља „Раковица”.

– Планирани радови обухватиће замену постојећих дрвених новим ПВЦ прозорима и монтажу венецијанера од пластифицираног алуминијума, бојење зидова и плафона полудисперзивном бојом, постављање подних противклизних керамичких плочица и ПВЦ подних облога. Будући да не желимо да пацијенти буду ускраћени, велики део послова обављаће се и ван радног времена амбуланте. Амбуланта ће бити потпуно реконструисана, чиме ће се услови пружања здравствене заштите становницима Канаревог брда максимално побољшати – рекао је градски секретар за здравство др Зоран Благојевић.

У амбуланти на Канаревом брду постоје службе опште медицине са кућним лечењем и поливалентном патронажом, педијатрије, гинекологије, стоматологије, као и консултативно-специјалистичке службе: интерна медицина, оториноларингологија, офталмологија, неуропсихијатрија, служба за радиолошку, ултразвучну и лабораторијску дијагностику и служба физикалне медицине и рехабилитације.

Извор[уреди]