Београд: Редукован број полазака аутобуса приватних превозника

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. август 2009.
Београд/ Србија

На београдским улицама у јавном градском превозу од данас се уместо 321 налази 238 аутобуса приватних аутобуских превозника, што је смањење одоко 8 одсто, саопштила је Дирекција за јавни превоз. До редукције, која ће важити само у августу, дошло је због недовољног искоришћења капацитета на појединим линијама, а у циљу смањења непотребних трошкова превоза. Аутобуски поласци ГСП „Београд” нису редуковани, тако да путнике и даље превози 697 возила главног градског превозника. Према летњем реду вожње, на улицама се укупно налази 1.018 аутобуса.

Смањење броја полазака је извршено на линијама које имају већи број возила на раду, док линије са малим бројем возила које имају велики интервал, од преко 15 минута, нису редуковане.

Ово усаглашавање транспортних капацитета са тренутним бројем путника, према очекивањима Дирекције за јавни превоз, довешће до уштеда средстава која се из буџета Града издвајају на име субвенција превозницима у систему јавног превоза путника.

Дирекција за јавни превоз изражава уверење да ће Београђани имати разумевања за ову одлуку, која доприноси рационалнијем трошењу средстава из градског буџета.

Извор[уреди]