Београд: Реализација програма „Заједно за вашу зграду”

Извор: Викиновости


17. септембар 2010.
Београд/ Србија

Потписивањем уговора са скупштинама и саветима станара зграда, општина Стари град наставља реализацију програма „Заједно за вашу зграду”, у складу са планираном динамиком. Марко Бастаћ, члан Општинског већа, који је задужен за реализацију програма, каже да је до сада потписано 75 уговора са зградама, од укупно 280 пријава које су пристигле на конкурс. Уговори се потписују сукцесивно, како комисија обради пријаве. За разлику од сличних акција других општина, целокупни поступак ће водити управо скупштине односно савети станара.

Поступак је према условима конкурса једноставан. По закључењу уговора, средства које је обезбедила општина у висини до 200.000 динара уплаћују се на рачуне скупштина или савета зграда у року од 15 дана. Од тог тренутка рок за завршетак посла је 90 дана. Након радова доставља се извештај о утрошеним средствима, у складу са законским прописима. Извештај се доставља у затвореној коверти, са назнаком „Заједно за вашу зграду”.

Комисија позива све који су конкурисали да имају мало стрпљења јер се скупштине односно савети станара зграда које су учествовале на конкурсу редовно позивају на потписивање уговора са општином пошто се заврши увид и обрада њихових пријава.

Извор[уреди]