Београд: Расписан конкурс за прикупљање пројеката за стимулацију постспродукције филма

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. јун 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за културу града расписао је конкурс за прикупљање пројеката за стимулацију постспродукције дугометражног играног, документарног, кратког играног, анимираног и експерименталног филма. Позив се односи на стимулацију – учешће у финансирању дела трошкова постпродукције филма, и то: за обраду слике, тонску обраду или трансфер и израду позитива 35 mm копија.

Право учешћа имају правна лица (продуценти), регистрована за производњу филмова на територији Републике Србије, а у случају копродукције, један од копродуцената мора да има седиште у Београду. Право учешћа имају и продуценти дугометражних играних филмова чији су редитељи држављани Републике Србије са пребивалиштем у Београду, а филмови претежним делом снимљени у Београду. Комисија у области културе, филмског стваралаштва, изабраће пројекте чију ће реализацију помоћи Секретаријат за културу града Београда. Уговоре са продуцентима одабраних филмова потписаће Дирекција ФЕСТ-а, а пројекат мора да се реализује најкасније за годину дана од дана потписивања уговора.

Конкурс је отворен до 1. децембра 2010. године, а пројекте треба доставити у пет примерка на адресу: Градска управа града Београда – Секретаријат за културу, Београд, Трг Николе Пашића 6, са назнаком: „Филмски пројекти – постпродукција”.

Извор[уреди]