Београд: Радови у Тадеуша Кошћушка и Париској улици теку по плану

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. август 2009.
Београд/ Србија

Радови у улицама Тадеуша Кошћушка и Париској теку по утврђеној динамици и очекује се да буду завршени у року, рекао је за „Беоинфо” Радован Дрча, помоћник директора Агенције за инвестиције.

Реконструкција трамвајских шина и контакне мреже обавља се од раскрснице са улицом Војводе Бојовића до раскрснице са улицом Цара Душана, у дужини од 1.060 метара. Радови су почели 1. јуна, а уговорени рок завршетка је пет месеци. За посао који изводи „Alpine Bau Gmbh” биће издвојено 230 милиона динара.

– На овом пројекту немамо већих проблема. Недавно смо на захтев ЈКП „Београдски водовод и канализација” дозволили да ово предузеће постави једну магистралну водоводну цев већег промера, која ће омогућити боље снабдевање овог, али и других делова Београда – објаснио је Радован Дрча.

Осим реконструкције трамвајских колосека и контактне мреже, у оквиру овог посла биће обновљени и тротоари и оивичења и обављени радови на одводњавању трамвајске пруге, саобраћајној сигнализацији и опреми, осветљењу, измештању и заштити електроенергетске и телекомуникационе мреже и кабловске канализације и катодној заштити.

У склопу ових радова код трамвајске окретнице већ је изграђен армирано-бетонски зид дуг 60 метара.

Извор[уреди]