Београд: Радно време продавница и радњи за првомајске празнике

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. април 2010.
Београд/ Србија

У дане првомајских празника, од суботе до понедељка (три нерадна дана), продавнице непрехрамбених производа могу бити затворене, а продавнице прехрамбених производа могу бити затворене само у суботу, 1. маја. У недељу, 2. маја, биће отворене дежурне продавнице и дежурне самоуслуге прехрамбене робе у времену од 8 до 12 часова. У понедељак, 3. маја, радиће све продавнице прехрамбене робе и самоуслуге од 8 до 12 часова, а трговински центри од 10 до 14 часова.

За све дане празника морају бити отворене угоститељске радње и информативни туристички центри, који ће радити као и сваког радног дана; бензинске станице на излазима из града непрекидно, а остале бензинске станице у граду од 6 до 20 часова; посластичарске радње од 7 сати до 21 час, с тим што наредног дана после празника могу бити затворене.

Све радње и продавнице могу бити отворене и могу да раде дуже од наведеног радног времена. Распоред, почетак и завршетак радног времена мора бити истакнут на улазу или на другом видном месту објекта у коме се обавља делатност.

Извор[уреди]