Београд: Радионице креативне рециклаже

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

Уметничко едукативни пројекат за децу „Радионице креативне рециклаже” реализоваће се од 10. октобра до 5. децембра у Установи културе „Вук Караџић”. Циљ пројекта је да децу од 8 до 12 година едукује о еколошким проблемима и начинима очувања животне средине путем креативног рада и стваралаштва у радионицама, које ће бити подељене на музичке и визуелне. Радионице ће водити признати уметници, занатлије одређених вештина (творци инструмената, керамичари, итд), као и едукатори који ће децу информисати о екологији и животној средини.

Деца ће у музичким радионицама од отпадних и рециклираних материјала израђивати инструменте уз дружење, слушање музике, пројекцију документарног филма о очувању еко система, предавање о екологији и презентацију прављења инструмената. Уз помоћ педагога и музичара деца ће учити и да свирају на тим инструментима, а крајем дана ће извести мали концерт.

У радионицама визуелних уметности деца ће уз дружење, пројекцију документарног филма о очувању еко-система и емитовање слајдова бити информисана о достигнућима еко уметности, али ће и научити нешто више о самом процесу рециклаже и коришћењу рециклажних материјала у креативне сврхе. Уз помоћ едукатора и уметника деца ће правити своја оригинална дела од рециклираног материјала, која ће бити изложена на различитим локацијама Установе културе „Вук Караџић”.

Музичке радионице одржаће се 10. октобра и 7. и 28. новембра, а визуелне 17. октобра, 17. новембра и 5. децембра. Радионице трају од 10 до 17 часова и у свакој учествује 20 деце. Свако дете може да учествује само у једној радионици, како би се пројектом обухватио што већи број учесника.

Извор[уреди]