Београд: Проширење Угриновачке улице и Угриновачког пута за по једну траку

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. децембар 2009.
Београд/ Србија

По налогу Дирекције за путеве, Јавно комунално предузеће „Београд-пут” почело је радове на проширењу Угриновачке улице и Угриновачког пута. Посао се изводи у две фазе и то без прекида саобраћаја. У првој фази, која је почела 6. децембра, за једну траку за скретање удесно прошириће се Угриновачка улица у зони раскрснице са аутопутем Београд – Нови Сад. Поред тога, уредиће се и стајалиште јавног превоза са приступним стазама, а посао захтева и измештање семафорских стубова и стубова јавне расвете. За лакши прелаз преко улице урадиће се и упуштени пешачки прелази.

– Услови рада су отежани због саобраћајног оптерећења, али зато апелујемо на стрпљење грађана јер ће по завршетку ове реконструкције проток возила бити бољи. Три траке убудуће ће обезбедити знатно растерећење саобраћаја у овом делу града – казао је Слободан Грујић, шеф градилишта „Београд-пута”.

По завршетку прве фазе, сличан посао обавиће се и на Угриновачком путу, где ће се такође пут проширити за једну траку. У зависности од временских услова, радови би требало да буду завршени до краја децембра.

Извор[уреди]